Målskyttar: Conny 3, Tonny 1, Micke 1, Ralle 1, KP 1 Se skytteligan>>

Micke
Jörgen
Dagens bolljury: Kenneth Kronbäck

Rapport:
Seriefinal borta mot Rörum stod på programmet idag. Den trogna supporterskaran fick se en ganska trevlig tillställning, där dom blåa krigarna gick segrande ur striden. Efter en något medioker första halvlek och en omgång tillrättavisning av tränare Kenneth i paus, så visade vi i andra halvlek hur bra vi faktiskt kan lira fotboll.

Inledningen på matchen var ingen höjdare, de första 5-10 minuterna sysslade vi med pojklagsfotboll där alla skulle driva en gubbe eller göra någon snygg fint mitt på plan, istället för att spela enkelt och låta bollen göra jobbet. Men efter denna usla inledning så blixtrade vi till i några minuter, vilket också gjorde att vi kunde ta ledningen med 1-0. Efter ett riktigt klapp – klapp spel där bollen säkert hade minst 10 passningar, så hamnar bollen hos Micke på vänsterkanten. Väl där så slog han ett perfekt inlägg som undertecknad på något konstigt vis lyckades nicka i mål. Tyvärr så var detta det enda positiva från första halvlek, vi gick återigen ner i tempo, och tog inte upp kampen med motståndarna. Efter 35 minuter så kontrar Rörum blixtsnabbt och efter ett inlägg från höger så kan deras spelare trycka in bollen helt ostört vid Cays högra stolpe.

I pausen så fick Kenneth ta till de högre tonerna för att vi skulle inse att vi faktiskt kunde spela mycket bättre.

Sagt och gjort, i andra halvlek så dominerar vi kraftfullt och låter inte Rörum vårda bollen som dom kunde i första halvlek. Målen trillade in i rask takt och jag har tyvärr lite svårt att minnas exakt hur de gick till, men jag gör ett tappert försök:
2-1 gör vi efter en hörna, Ceder slår en kort passning till KP som avancerar in i straffområdet och lossar stora bössan rakt upp i krysset. Snyggt!
3-1 tror jag Micke gör, ensam i straffområdet rullar han behärskat bollen i mål.
4-1 står Conny för, ett riktigt viljemål där han kämpar in bollen i hård kamp med deras back.
5-2 fixar Ralle, efter en djupledslöpning kommer han fri med målvakten och sätter bollen i nätmaskorna.
6-2 slår Conny in på halvvolley, efter ett nytt fint inlägg av Micke.
7-2 gissa vem? Jo Conny Malmros blir helt frispelad av undertecknad och rundar målvakten och rullar bollen i mål.

Sammanfattningsvis så gör vi en ok insats, hade det inte varit för att vi var så omständiga och viljelösa i första halvlek, så hade betyget blivit VG. Nu spelade vi upp oss rejält i andra halvlek, och det gör att vi får godkänt. Förutom dom som fick bollar så vill jag plussa för Conny, som gör 3 mål. Även Peter gör en stabil insats, och vår burväktare Cay–Anders Jönsson gör ett par svettiga frilägesräddningar som håller oss kvar i matchen.
Nästa lördag tar vi nya tag mot St Olof, förhoppningsvis med 90 godkända minuter.

(Rapporten är skriven av Tonny Nyman, 25 maj 2008)